måndag 16 november 2020

Ute och inne


Onsdagen den 4 november övade vi med burkmusik, då vår spelman var upptagen med att banda in en ny skiva. Det gick helt okej tills datorns batteri gav upp i kylan.

Koko försöker leta efter ett fungerande eluttag

Men inte är det ju samma sak som en levande spelman. Det är ju tyvärr verkligheten för många lag, att de inte har råd med eller tillgång till spelman, så vi är verkligen tacksamma över att vi har den lyxen.

 

 
 Vi övade polkasteg åt båda hållen. 


 
Storstugusprättin med osynliga band (de var inte med den dagen)
 

Danslista 4.11
Schottis i ring
Storstugusprättin
Åtta kadrilj, Malax
Gammalmodig åtta, Solf
Polkastegsövning i ring
Morronpolka
Menuettstegövning
Esse menuett
Knytnävspolska, Finström
Oravais menuett



Onsdagen den 11 november var det så hög luftfuktighet att spelman oroade sig för sin fiol. Tydligen är limmet i fioler explicit gjort så att det ska släppa om träet expanderar och krymper, så att träet inte spricker. Vi konstaterade att det är bäst att vi investerar i en enklare fiol för uteövning, men det tar ju ett tag, så vi provade att vara inomhus, eftersom vi har tillgång till en stor sal med högt i tak. Alla hade mask på. 

Avstånd och mask

Spelman experimenterade med att spela samma melodi i olika tonarter, det var ganska spännande. Vi som inte är så musikaliska märker inte så mycket annat än att det inte blir tråkigt, men om man lyssnar noga så märker man det. 

Maskiga dansare, spelman längst till vänster. Foto Timo Turkki

Ganska tungt var det att dansa i mask, speciellt som vi var klädda för att vara utomhus. Vi kom fram till att vi ändå gärna dansar ute, så mycket som det går. Det är dessutom ganska stämningsfullt :-) 


Danslista 11.11
Kökar slängpolska
Kopparslagare
Lirppu-Larppu
Tenala polska
Vals båda hållen
Ruotsin katrilli från Viitasaari
Kontrasejre (I olika tonarter!)
Lappakatrilli
Oravaismenuett

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar