torsdag 15 april 2021

Hoppfullt

Det blir mycket promenerat i coronatider, men det vore nyttigt att hoppa lite mellan varven, när vi nu inte kan dansa så får man försöka andra saker. Här några hoppfulla videor att inspireras av: 

FolkJam-polka, bara 1'43'' minuter lång, liten lätt uppvärmining



Om du vill ha lite mera utmaning så finns det Rami Meling, som håller virtuella Folkjamsessioner på Facebook måndagar kl. 19 (på finska, men det är ju bara att titta hur de gör). De tar ca tre kvart.  Det verkar gå att titta också om man inte har Facebook, åtminstone lyckades jag titta på veckans version i efterskott. 

Här har ni ett litet smakprov på hur det ser ut (1'51'') 

 

 

Så kan man förstås hoppa hopprep också. Svenska Gymnastikförbundet har ett par hopprepsvideor. Här en som visar olika typer av steg (2'55'')


Och här en annan, som är en sju minuter lång uppvärmning med hopprep, ser både kul och tufft ut (7'55'')


Det där med hopprep påminner mig om Legally Blonde - the Musical, där det finns en fin scen med hopprep: "Whipped into Shape". Tyvärr är det svårt att hitta någon bra video online, men här är en som visar på andra halvan av den scenen, där tränaren är i fängelse anklagad för mord på sin man. Det är en ganska imponerande workout. (ca 1½ min om man börjar vid 0'47'' och skippar pratdelen, som kan vara lite svår att förstå utan kontext.)
 


Vill du se hela scenen så går det att söka på Legally Blonde och Whipped into Shape på YouTube. 

En lite annan typ av hopp finns i SVT:s Hemmakultur-serie, där finns en massa olika saker, men ta och titta på den där Alexander Ekman dansar sin egen koreografi Hopp med hopp - missa inte att lyssna också! (4'32'')

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar