måndag 2 april 2012

Lyckat jippo!

Vi hade ett riktigt roligt dansjippo i lördags! Vi var nästan fyrtio personer där, varav ungefär hälften var egna dansare, musiker, föredragshållare, instruktör osv. och resten var nyfikna gäster :-) Det var inte illa för en solig lördag. Tack alla som var med - här kommer lite bilder:

Speciellt nybörjarkurserna var populära - instruktören Heidi Palmu hade valt ett mångsidigt program med olika typers danser och mycket fart på:


Glada dansare

Här uppställda till en familjevals.

Verksamhetsledare Katja Nummelin-Sailakari från Finlands svenska folkdansring sålde böcker och Brages dans-DVD och föredragen om folkkultur och folkdräkter av Gunilla Vuori var också välbesökta, men jag har tyvärr inga bra bilder på dem.

Speciellt dräkterna intresserade folk, vi hade en liten dräktutställning och vice ordförande hade klätt sig i dräkt, något vi normalt bara gör till uppvisningar och stämmor.


Instrumentutställningen var också populär, spelmännen hade tagit med sig olika instrument som folk kunde beundra. Här är lagets vice ordförande Tona i Lojodräkt, försjunken i en nyckelharpa. I förgrunden skymtar en hardangerfela.



En av lagets medlemmars arvefiol behövde repareras och fick vara en del av utställningen i isärtaget skick. Till höger om den syns en hardangerfela och en nyckelharpa.


En lagad fiol med glad ägare och dito fingerfärdig spelman Anders.

Spelman Monica!


Många spelmän deltog speciellt mot slutet av tillställningen.

Vi fick god mat också och kaffe, te och "grönt vatten" - det är Cyndes specialitet, vatten med gurka och frukt i, väldigt läskande. Här Cynde och Ia fixande varma smörgåsar.

Det var väldigt trevligt och våra gäster verkade också ha roligt, jag hoppas de kommer på nytt.
Vi dansar varje onsdag kl. 19-21 ;-)

Vi kommer nog att upprepa den här formen av nybörjarkurs i höst, den kunde t.ex. tänkas som en kickstart för en längre nybörjarkurs av den typ som vi brukar ha om höstarna, en timme före den vanliga övningen. Det kändes bra att få visa upp både laget och danserna och annat runt om, som musik, dräkter och historia. Det finns plats för allt, men alla behöver inte syssla med allt. men man får :-)

(De flesta av bilderna är tagna av Pippe Löfgren, den första på dansarna av mig.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar