fredag 4 september 2020

Coronahöstens första övning

Höstens första övning höll vi onsdagen den 2 september i Gamla kyrkans skvär. Så småningom måste vi fundera på att vara inomhus, men så länge vi kan dansar vi utomhus. Det var så roligt att ses igen efter sommaren!

 

Tona instruerar

 

Vi dansade  bland annat en solovals som Magnus och Cathrine Sundfors från AV Vasa / Silverspännet har utvecklat. Den är riktigt trevlig: två valssteg fram, två bak. Ett valssteg åt sidan, vänd ett halvt varv, upprepa. Ta sen fyra valssteg i en rombformation och återgå till ursprungsposition. Nedan en video:


   

Dessutom dansade vi också en soloschottis, som jag inte filmade, men dansarna konstaterade att den typen av solodans är riktigt trevlig, så vi ska utveckla flera varianter. Kanske jag får idéer på helgens årsprogramskurs?

Sen förstås flera klassiska solodanser, som Polskaminett och Skinkompasse.

 
Marianne och Keta dansar Skinkompasse

 

Många av våra formationsdanser går bra att anpassa med att hålla avstånd, menuetter fungerar till exempel bra bara man inte tar i under middagen och håller leden glesa. Vi provade också en Gammalmodig åtta med solopolska, lite yr blir man av att snurra på plats, men det funkar. Allt är bättre än att inte få dansa :-)  

Fyra Man Engelskans slingring med full fart.
Bild: Timo Turkki

Danslista 2.9.2020: 

Sex bussar

Solovals enligt Magnus & Cathrine

Vexalamenuett

Soloschottis enligt Tona 

Polskaminett

Gammalmodig åtta

Kökar slängpolska 

Skinkompasse 

Fyra man engelska från Eckerö 

Oravaismenuett

2 kommentarer: