torsdag 28 maj 2020

Virtuell dansövning!

Hurra för vår första zoomövning, o hurra för Koko, Tona, Maria, Teemu och teknikens alla gudar för denna prestation som var en alltigenom kiva upplevelse.
Som styrelsemedlem vet jag  om hur mycket instruktörstrion har jobbat med att ta över zoomtekniken som dansledare. Det är många saker som krävs, ljudet ska fungera, intruktionen ska vara anpassad till skärmöverföring osv.
Koko ledde kvällens övning o vi fick lära oss tvåstegaren fr Malax, vilket alltså är ett schottisteg. Teemu spelade en lång, ledig o skön schottis o vi for omkring  o dansade likaså improvisatorisk på var sitt håll ibland i bild o ibland i något annat hörn av lägenheten.
Dansledarna hade även funderat ut en koreografi för Sex bussar som var anpassad för framförkameran-solodansande.
I Polskaminetten fick vi alla ta menuettstegen mot " Koko på skärmen" men platsbytena kunde förståss inte genomföras "tillsammans".
Vi dansade också delar av Pekanpolkan fr Esbo.
Som så ofta på Annegatan avslutade vi zoomövningen med Oravais menuett typ Solo. Teemu spelade inte den mest vanliga musiken till den så det utgjorde en till ny ingrediens i en annars också ovanlig upplevelse.
Före det hade vi även hunnit med Skinnkompasse. Vi repeterade stegen o Teemu var mycket barmhärtig med farten.
Alltså jag säger bara att missa inte nästa övning!!
Det är nyttigt, roligt o lite omtumlande o ett privilegium att få vara med dessa zoomaftnar. Lite hisnande att tänka sig vilket jättejobb instruktörstrion har gjort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar